Martin Egter van Wissekerke



Freelance cameraman based in the Netherlands covering news current affairs and documentaries for Dutch national television and foreign broadcasters.


LinkedkedIn http://nl.linkedin.com/in/martinmessage


GMT/UTC +01:00 (CentralEuropeanTime)
















P O R T F O L I O















maandag 27 april 2009

Rijbewijs voor slechtzienden


De speciale bril is eigenlijk een bioptische telescoop: een kleine kijker met een lichte vergroting, die boven in het brillenglas wordt geplaatst. Slechtzienden kunnen zo verkeerssituaties op afstand inschatten en verkeersborden goed lezen. Tot vandaag was het voor mensen met een ernstige oog-afwijking verboden auto te rijden. Met de speciale bril komt daar verandering in. Als de wet binnenkort is veranderd, kunnen slechtzienden ook afrijden.
short: http://player.nos.nl/index.php/media/play/tcmid/tcm:5-510044/ long: http://cgi.omroep.nl/legacy/player?/ceres/nos/serie/9Jnl2000mavrN1/POW_00193771/bb.20090427.asf (na 15min:50sec)

NOS Journaal van maandag 27 april

Viroloog Ab Osterhaus over de varkensgriep


Deze variant van de griep is nooit eerder aangetroffen. Vandaar dat er weinig over bekend is. Wel is duidelijk dat het samengesteld is uit drie virussen, afkomstig van mensen, varkens en vogels. Opvallend is dat niet specifiek de klassieke risicogroepen (jonge kinderen en oude mensen) worden getroffen door het virus. De meeste slachtoffers waren tussen de 20 en 40 jaar oud.
en ook het lange interview:
Het is niet nodig om in Nederland nu al medicijnen uit te delen tegen het virus dat de varkensgriep veroorzaakt. De voorraad die er nu ligt is voldoende, als die maar gericht wordt ingezet. Dat zegt viroloog Ab Osterhaus.
NOS Journaal van maandag 27 april

Zorgboerderij in de knel door bezuinigingen



Slecht nieuws voor kleine zorgboerderijen en hun cliënten. Door bezuinigingen op de AWBZ hebben mensen met een lichte beperking geen recht meer op ondersteuning. Ze mogen dus ook niet langer naar een zorgboerderij. Hierdoor moeten veel zorgboerderijen hun deuren sluiten. En dat is voor Jan Klein Langenhorst een ramp, want hij kan na een herseninfarct bijna niets meer en bezoekjes aan de zorgboerderij waren zijn lust en z’n leven.

SBS6 Hart van Nederland van zondag 26 april