Martin Egter van Wissekerke



Freelance cameraman based in the Netherlands covering news current affairs and documentaries for Dutch national television and foreign broadcasters.


LinkedkedIn http://nl.linkedin.com/in/martinmessage


GMT/UTC +01:00 (CentralEuropeanTime)
















P O R T F O L I O















woensdag 17 december 2008

ASR Nederland compenseert woekerpolis & Hoe moeilijk is lenen nu? & Meester in 3FM-wedstrijd voor goede doel & Promo's voor het Jeugdjournaal


ASR Nederland, het vroegere Fortis, gaat klanten met een woekerpolis compenseren. Consumentenorganisaties verwachten dat andere verzekeraars nu snel zullen volgen. Onder leiding van de ombudsman wordt er al onderhandeld met een tiental verzekeraars. Eind januari zou er dan een compensatieregeling kunnen liggen waarop de meeste consumenten een beroep doen.
NOS Journaal 20:00uur, woensdag 17 december 2008

De Nederlandse banken gaan samen met het bedrijfsleven onderzoeken of het nu echt zo moeilijk is voor bedrijven om aan kredieten te komen. Ondernemers klagen al langer dat zelfs gezonde bedrijven niet aan geld kunnen komen om te investeren en goed te blijven draaien, met alle gevolgen voor de economie. Maar de banken ontkennen dat ze moeilijk doen.
(interview voorzitter Ned.Ver. van Banken, Boele Staal)
NOS Journaal 18:00 & 20:00 uur, woensdag 17 december 2008

De leerlingen van de Pionierschool in Oosterhout zijn supertrots op meester Joep Heinen. Hij doet namelijk mee aan een wedstrijd van de radio zender 3FM en gaat geld inzamelen voor het goede doel.
(beelden bij 3 FM)
NOS Jeugdjournaal, woensdag 17 december 2008


Promo's' op de redactie van het NOS Jeugdjournaal voor het jaaroverzicht 2008 dat op 27 december 2008 wordt uitgezonden.

Utrechtse discussie over extra snelwegen & protest voor behoud muziekschool

Verzet tegen plannen om file leed rondom Utrecht te verzachten met een variant dwars door het natuurgebied Amelisweerd, nadat het kabinet gisteravond heeft besloten dat de variant dwars door woongebied Leidsche Rijn niet zal worden aangelegd.
http://player.omroep.nl/?aflid=8459410 (na 6min:18sec)
NOS Journaal 22:00uur, dinsdag 16 december 2008

Op de Capelse muziekschool zitten 1400 leerlingen. Ze leren er muziek maken en zingen. Maar binnenkort kan dat misschien niet meer. De gemeente heeft besloten geen geld meer aan de muziekschool te geven.
Daarom moet de school vanaf 1 januari dicht. De gemeente heeft beloofd dat er wel een oplossing komt. Maar tot nu toe is alles onduidelijk en weten de kinderen niet waar ze aan toe zijn. En muziek maken is ook al moeilijk geworden. Door de geldproblemen bij de muziekschool heeft de gemeente alle muziekinstrumenten meegenomen.
De kinderen vonden het tijd voor actie. Gisteravond gingen ze naar een vergadering van de gemeente. Ze hadden spandoeken gemaakt en zongen liedjes. Ze hopen dat de gemeente hierdoor toch van mening veranderd.
http://www.nos.nl/jeugdjournaal/artikelen/2008/12/16/protestvoormuziekschool.html (korte beeldversie)
NOS Jeugdjournaal, dinsdag 16 december 2008