Martin Egter van Wissekerke



Freelance cameraman based in the Netherlands covering news current affairs and documentaries for Dutch national television and foreign broadcasters.


LinkedkedIn http://nl.linkedin.com/in/martinmessage


GMT/UTC +01:00 (CentralEuropeanTime)
















P O R T F O L I O















zaterdag 6 december 2008

Sinterklaas in het Acht Uur Journaal


Voor u de pakjes nu openmaakt, luister even naar de goedheiligman met enige op- en aanmerkingen over het afgelopen jaar...
http://player.omroep.nl/?aflid=8386434
(na 23min:54sec)
NOS Journaal, 5 december 2008

Minister Plasterk wil discussie over schoolkeuze

De minister van Onderwijs vindt dat kinderen te vroeg moeten kiezen naar welk niveau middelbare school ze gaan. Hij denkt er over na om dat te gaan veranderen.
Na groep 8 van de basisschool kiezen kinderen nu meteen of ze naar het VMBO, HAVO of VWO gaan. Minister Plasterk denkt dat het beter is om de kinderen pas later te laten kiezen. Hij denkt dat dat vooral voor jongens belangrijk is. Die weten vaak in groep 8 nog niet wat ze later willen worden. Soms kiezen ze nu voor een lager nivear, terwijl de kinderen best een hoger niveau aan kunnen. In de meeste andere landen in Europa kunnen kinderen later beslissen welk niveau ze gaan volgen. Minster Plasterk wil het niet meteen gaan veranderen. Hij wil vooral dat de politiek en mensen in het onderwijs er over gaan praten.
http://www.nos.nl/jeugdjournaal/artikelen/2008/12/5/tevroegonderwijskiezen1.html
NOS Jeugdjournaal, 5 december 2008

Proefsamenwonen

Proefsamenwonen, binnen een jaar weer terug kunnen naar je oude huis voor als het mis gaat. Sommige woningcorporaties bieden die mogelijkheid en vooral in Amsterdam wordt daar flink van gebruik gemaakt.
http://player.omroep.nl/?aflID=8390687
(na 3min:46sec)
NOS Journaal op 3, 4 december 2008

Crisis zorgt voor prijsdaling

De consument heeft het iets meer voor het kiezen op dit moment. Een tweede auto cadeau bij aankoop va een Renault Espace, nieuwe huizen die weggaan met een korting van 50.000 euro, stuntkortingen voor keukens... Prijzen lijken massaal te dalen.
http://player.nos.nl/index.php/media/play/tcmid/tcm:5-449729/
NOS Journaal 4 december 2008

Hoge Marokkaanse Raad in Nederland

De omstreden Hoge Raad voor de Marokkaanse Gemeenschap in Europa is op toernee door Nederland. Vanavond wordt de raad in Utrecht gepresenteerd. De Raad is vorig jaar ingesteld door koning Mohammed de Zesde. De 37 leden zijn afkomstig uit landen met een grote Marokkaanse gemeenschap.
http://player.nos.nl/index.php/media/play/tcmid/tcm:5-448957/
NOS Journaal 2 december 2008

Minister Plasterk wil fusietoets voor scholen

Leerlingen, docenten en ouders moeten zich weer meer betrokken gaan voelen bij het onderwijs. Door de enorme fusiegolf onder scholen is die betrokkenheid verdwenen, zegt minister Plasterk van Onderwijs. Daarom wil hij dat er een fusietoets komt. Daarbij wordt gekeken of toekomstige fusies wenselijk zijn en of fusies uit het verleden niet beter kunnen worden ontbonden.
http://player.nos.nl/index.php/media/play/tcmid/tcm:5-447491/
NOS Journaal 28 november 2008

OV chipkaart

Jelle is 11 jaar en treinspotter. Dat betekent dat hij vaak op het perron te vinden is om daar naar treinen te kijken. Maar Jelle heeft een problem: de ov-chipkaart. Straks wordt op veel plaatsen de ov-chipkaart ingevoerd en mag je niet meer zonder kaartje het perron op. Dan wordt het voor Jelle veel moeilijker om van zijn hobby te genieten. En dat zit hem dwars.

http://www.nos.nl/jeugdjournaal/artikelen/2008/11/27/dwarsovchipkaartdef.html
NOS Jeugdjournaal 27 november 2008