Martin Egter van Wissekerke



Freelance cameraman based in the Netherlands covering news current affairs and documentaries for Dutch national television and foreign broadcasters.


LinkedkedIn http://nl.linkedin.com/in/martinmessage


GMT/UTC +01:00 (CentralEuropeanTime)
















P O R T F O L I O















zondag 11 januari 2009

Nederland massaal op de schaats


Nederland staat massaal op de schaats. En dat leidt tot enorme drukte rond de plaatsen waar toertochten worden gehouden. http://player.nos.nl/index.php/media/play/tcmid/tcm:5-462698/

Honderdduizend toerrijders, en een veelvoud daarvan dat gewoon het ijs op ging. Maar ook: drukte op de wegen en uitpuilende wachtkamers bij de Spoedeisende Hulp in de ziekenhuizen. Nu de dooi dreigt, staat Nederland massaler dan voorgaande dagen op de schaats.

Topdrukte op het ijs, topdrukte ook bij de Spoedeisende Hulp. Twee of drie keer drukker dan normaal, extra personeel, extra ambulances: in het heel land hadden hulpverleners hun handen vol aan iedereen die net iets minder plezier aan het schaatsen beleefde. Zoals hier in het Tergooi Ziekenhuis in Hilversum.

Heel Nederland bleek vandaag schaatsgek. Duizenden misschien wel honderdduizenden mensen gingen het ijs op. Veel mensen deden mee aan toertochten. Op de Ankeveense plassen was ook zo'n toertocht. Tamara Seur van het Jeugdjournaal nam er een kijkje.

NOS Journaal 18:00uur & 20:00uur en Jeugdjournaal van zaterdag 10 januari 2009
1.558.000 & 2.483.000 en 340.000 kijkers